15 mars 2009

CrossLoop - fjärrhjälp för Windows!

Windows inbyggda Fjärrhjälp är dålig, eller föresten, inte bara dålig utan sämst. (Läs vad fjärrhjälp är här.) Att ens försöka komma igång med tjänsten kan ta lång tid, och när du väl lyckas så kommer du fram till att den inte fungerar.

Som till det mesta finns det faktiskt ett annat alternativ även om det är lite svårt att hitta via Google. Istället för att försöka förstå sig på tjänsten byt till detta 1000 gånger mer lättanvändare alternativ.

CrossLoop är som en skänk från ovan när man känner sig nere efter många misslyckade fjärrhjälps-försök. Efter installationen av det lilla grönvita programmet så visas en kod. Denna kod slumpas fram varenda gång du startar programmet. Be din vän som vill fjärrstyra din dator att installera och få en egen kod. Den som vill ha hjälp klickar nu på fliken Dela och väntar på att din vän fyller i din kod i sitt program (din framslumpade kod som du skickat t.ex. över WLM/MSN) i fältet Anslut och klickar just Anslut. Personen kan nu styra din dator!

Fönstret som du styr via visar en bild av din väns dator. Din skrivbordsbakgrund kommer tillfälligt bli svart för att förbättra överföringshastigheten, men den kommer tillbaka efter att du avslutat CrossLoop. Via fjärrhjälp överförs inte ljud och därför är det kanske bra att kompletera tjänsten med Ventrilo/Skype.

En sak att komma ihåg är att medlemskap på siten INTE behövs för att kunna använda CrossLoop.

Andra funktioner i CrossLoop:
* Smart filöverföring.
* (För medlemmar.) Community där folk hjälper dig med problemen direkt via fjärrhjälp. Dock tycker jag inte att communityn var något speciellt. Ofta tar "hjälparna" betalt och det är svårt att hitta folk som kan lösa just dina problem. Bli hellre medlem på ett forum.


CrossLoop på Windows XP - mycket lättanvänt























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar