4 februari 2009

Senaste dagarnas nyheter i kort

Under de senaste dagarna har en del skett när det gäller webben och programvara. Många nya versioner av program har släppts.

För några dagar sedan så släpptes Java i ny version. Som alltid fanns det nya hål att täppa igen. Även till Firefox släpptes en uppdatering (igår). Nyaste versionen är nu 3.0.6.

Svt har uppdaterat hela sin hemsida med en mörkare design. Med den nya layouten följde även en ny Svt Play spelare. Jag vet inte om jag tycker det är ett upplyft direkt.
I samband med detta upptäckte jag också TV4'as spelare Replay och TV3 Play som jag helt missat.

Google Earth har gått från v.4 till v.5. Den nya versionen är fortfarande en beta, men Google's betor ska man ta med en nypa salt. T.ex. Gmail och Google Chrome 2 anses fortfarande vara i betastadiet. Förutom bättre kartor så kan man nu ta en resa till mars med Google Earth. Man kan även åka tillbaka i tiden med hjälp av historiken som visar hur platser sett ut tidigare (det förutsätter att platsen stödjer det).

Skype som nu är i version 4 har fått bättre ljud i och med att man har börjat använda minde bandbredd. Ny funktion är också större fönster i vidoechatten.

PS. Ta även en titt på denna undersökning som TkJ skapat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar